Quake Experience Lisbon

Quake Lisbon is een interactief museum waar je het onverwachte kan verwachten. Reis terug in de tijd en beleef hoe in 1755 de stad werd verwoest door een krachtige aardbeving. Bovendien leer je hoe je zelf best reageert als het onder je voeten begint te beven.

Uitdaging

Jora Vision bedacht het concept voor deze unieke, leerrijke tentoonstelling. Het doel was een museumbeleving op poten te zetten met een zowel educatief als entertainend karakter. In anderhalf uur tijd wordt je opgeleid door ‘Professor Luis’ over de wetenschappelijke achtergrond van aardbevingen en reis je via de ‘Time Machine’ terug naar 1755. Daar ervaar je hoe het een aardbeving echt voelt en hoe de daaropvolgende tsunami Lissabon volledig verwoestte.

Resultaat

Painting with Light werd ingeschakeld om deze museumbeleving technisch mee uit te werken vanaf het initiële concept tot en met de realisatie. Ons creatief en technisch team werkte nauw samen voor het ontwerpen van de lichtplannen, het uitvoeren van de projectorcalculaties en het programmeren van het volledige showcontrol systeem. Ook audio en special effects behoorden tot de scope van PWL. Via een Medialon systeem wordt het hele museum aangestuurd. De bezoekersflow is getimed en verloopt volledig automatisch. Per ruimte speelt er zich een audiovisuele show af waar een knap staaltje techniek wordt gecombineerd tot een unieke ervaring voor de bezoekers.

Team
Year 2022
Destinations Shows Services Team
Year 2022