team

De Lichtjaren

Luc Peumans – Perfectionist, Creatief, Gepassioneerd - geboren in 1968 te Genk – is de oprichter van Painting with Light. 

“Zowel met licht als video kan je de perceptie van het publiek beïnvloeden. Wat ze zien, voelen en ervaren tijdens een show. Voor ons is dit de belangrijkste rol van onze ontwerpen.

Als designer kun je door de juiste verlichting het uiterlijk van elk object veranderen, en heb je zo controle over wat iemand wel of niet ziet. Het draait allemaal om het maken van de perfecte esthetische toevoeging om precies die emotie op te roepen die de decorontwerper, architect, production designer of regisseur wenst.

Vergelijk het met hoe een schilder indrukken op een doek vertaalt. Daarom besloot ik mijn bedrijf Painting with Light te noemen.” 

“Als kind al had ik een obsessie voor licht en technologie. Op de middelbare school speelde ik gitaar in een band en trad ik toe tot het theatergezelschap Symbolica. Ik voelde me wel meer aangetrokken tot het creatieve werk achter de schermen dan zelf de ster te zijn! Meestal toch. Tijdens mijn eerste baan bij verschillende verhuurbedrijven leerde ik echt de kneepjes van light design. Aanvankelijk assisteerde ik de lichtontwerpers, maar al snel ging ik zelf aan de slag met het bedienen en ontwerpen van shows.”

“In 1999 startte ik Painting with Light. Vanaf dat moment legde ik me toe op het mengen van ouderwetse theatertechnieken met de steeds veranderende nieuwe technologieën. Door mijn passie voor de entertainmentindustrie en toegewijd hard werken, bouwde ik Painting with Light uit tot wat het nu is: een multidisciplinair ontwerphuis dat bekend staat om zijn stijl, flair en creativiteit, met een internationaal klantenbestand.”

“Onze ontwerpen en verbeeldingskracht springen eruit. En dat is het resultaat van een voortdurende zoektocht naar innovatie – die ik heb sinds het begin van mijn carrière – en de ruggengraat van het bedrijf vormt.

Luc heeft meer dan 30 jaar designervaring in de entertainmentsector en ontwierp meer dan 300 shows. Als autodidact in licht- en videodesign staat hij bekend als een uitstekend en allround licht- en videoontwerper. Hij was al betrokken bij een ongelooflijk grote verscheidenheid aan artistieke projecten.

Naarmate de interesse in architecturale verlichting en visuele ervaringen aan kracht wint, werkt de projectdivisie van Painting with Light aan een aantal vaste installaties in recreatieparken en andere faciliteiten in heel Europa. Zo creëren ze toegevoegde waarde voor onderscheidende gebouwen, attracties en ander locatie gebaseerde entertainment.

“Dankzij de steun van mijn getalenteerd en toegewijd team en mijn partner verleggen we continu de grenzen om het doel van de klant te bereiken. We zijn trots op de awards en onderscheidingen die we voor ons werk kregen.”

  • City People Light Awards 2012 voor C-mine

  • Stadion van het Jaar Award 2013 voor Ghelamco Arena

  • Genomineerde Knight of Illumination Awards 2014 voor Peter Pan

  • Zilver Media euBee awards in 2014 voor 25 jaar VTM

  • Mondo*dr kent genomineerde 2017 toe voor HANGAR58 projectiemapping

  • Best Live Demo Award voor de Panasonic-stand op ISE2017

  • Theatro Musical Awards genomineerd voor het lichtontwerp van The Bodyguard in Madrid 2018

  • THEA Award 2018 winnaar voor Basilysk dark ride in Legendia Theme Park Poland

  • THEA Award 2019 winnaar voor de Popcorn Revenge dark ride in Walibi België

“In de nabije toekomst willen we met Painting with Light nog meer de focus leggen op internationale groei voor – zowel tijdelijke als vaste – light en visual experience installaties.”