Services

Concept & Schematic Design

Elk lichtproject starten we bij Painting with Light met het concept design. Dat vormt dan weer de basis voor het schematisch design. 

Concept design: ideeën die shinen

De eerste stap in het ontwerptraject van een lichtproject is het ontwikkelen van een creatief concept. Vanaf een bestaand idee of we bouwen van scratch een uniek concept rekening houdend met al je wensen. We onderbouwen dit met referentiebeelden en moodboards, selecteren de beste ideeën en schetsen die ruw uit. Dan presenteren we de geselecteerde concepten met virtuele lichtsimulaties en visualisaties.

Schematic design: uitgetekend tot in de puntjes 

Concept gekozen? Dat is de basis voor het schematisch design waarbij we de benodigde hardware zoals lichtinstallaties en video hardware inschatten. We doen lichtberekeningen en projectorstudies, kiezen de controlesystemen, gieten alle info in een overzichtelijk diagram en stellen een materialenlijst en ruwe budgettering op. Een schematische voorstelling van de licht- en videoscenario’s geeft een idee van het eindresultaat. Alle ideeën worden intensief getest met mock-ups en testrondes.

Cases